Jag lagade en kycklingpaj till middag igår, vilket passade bra eftersom jag köpte en grillad kyckling när jag var och handlade tidigare under dagen. Så här gick det till:
Jag tar fram mitt favoritrecept och börjar läsa. Jaha, degen ska bara innehålla smör och mjöl - bäst att lägga till lite havrekli - det blir ju inte GI för det, men ändå.
Okej, till fyllningen. En röd och gul paprika. Ja, en röd hade jag, men ingen gul. Och så ska det vara en gul lök. Ahh!! Vi har ingen lök hemma!! Och jag som just storhandlade. Nåja, jag hittar ett paket champinjoner i frysen, det får ersätta lök och paprika. Sådär ja.
Nästa punkt: Rör ner lite mjöl och späd med grädde. Jag tyckte att jag såg ett paket matlagningsgrädde i kylen precis. Japp, där var det. Bäst före 7 oktober, så bra, fast det var visst öppnat - bäst att kolla - hoppsan, mögel. Men där bakom kasslern står en gammal creme fraishe! Jippie! Bäst före 5 september. Aj, då. Nå, "bäst före" är ju en riktlinje, eller hur? Öppnar och luktar - verkar heeelt okej. I med den bara.
Tillsätt en deciliter chilisås. Det finns! Det finns! Lägg i kyckling och ananas. Ananas, det var värre, hm, fryst mango funkar nog lika bra. Krydda med två teskedar Italiensk salladskrydda. Den är slut. Typiskt. Tar Grillkrydda Provencal istället. Och så sjuss in i ugnen!
Frågade barnen om de tyckte att den såg god ut när den var ute ur ugnen.
"Ja, den ser inte så dum ut", säger L artigt.
Frågar sen om de vill smaka.
"Nejtack!" säger L & J snabbt i kör. H vill smaka. Hon vill aldrig missa något.
Det lustiga är att den smakar precis som den brukar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar